Největší web v ČR a na Slovensku věnovaný tématu lucidních snů a práce s podvědomím je www.LucidniSen.cz.

 

Lucidní snění je stav, kdy víte, že jste ve snu. Uvědomíte si, že se jedná pouze o sen. Díky tomu můžete celou snovou scénu svobodně ovládat.

 

Je to úžasný pocit. Uvědomění snu a možnost zažít v podstatě cokoli, co si dokážete představit.

 

Lucidní (nebo také vědomý) sen je většinou pro lidi zajímavý v tom, že se jim otevírá celá řada možností a aktivit, které by v běžném světě dělat nemohli. Mezi nejčastější lucidní aktivity patří létání a sex. Tady je výčet dalších činností (pro inspiraci), které můžete ve svých snech vyzkoušet…

  • Chodit po vodní hladině.
  • Setkávat se s celebritami.
  • Létat na dracích a zažívat fantastická dobrodružství.
  • Vydávat se do různých prostředí a obdivovat jejich krásy.
  • Vytvářet ohnivé koule.
  • Pohybovat s předměty silou své mysli.
  • A řadu dalších.

 

Mě osobně ale zaujaly zejména hlubší možnosti využití lucidních snů:

  1. Terapie – ve snech se můžete potkávat se sebou samotným a bavit se o všem podstatném ve vašem životě. Díky tomu se napojíte přímo na vaše podvědomí a dokážete vyřešit celou řadu životních výzev. Lucidní sen považuji za nejlepšího kouče, kterého na trhu můžete najít.
  2. Léčba fobií – v lucidních snech se někteří lidé potkávají se svými strachy, které si představují v přátelské podobě. Promlouvají s nimi, objímají je, nebo je jen pozorují. Tento pravidelný kontakt se strachem (fobií) vede k tomu, že strachy výrazně oslabují v reálném světě a po čase mohou odeznít úplně.
  3. Vyrovnání se se ztrátou – díky vědomým snům je možné se lépe vyrovnat se ztrátou vám blízké osoby. Případě si k již zesnulým můžete chodit pro rady a hovořit s nimi.

 

Toto je jen malý výčet toho, co je možné v lucidních snech dělat. Za dlouhé roky organizování osobnostně rozvojových přednášek je lucidní snění jedna z nejzajímavějších pomůcek, kterou jsem objevil.

Ještě během studia jsem si rád přispal na koleji, když už všichni odešli do školy. Věděl jsem, že když ráno vstanu, budu chvíli vzhůru, a pak opět usnu, tak po chvíli “vstanu z postele” a začnu se po koleji procházet. Tentokrát ale budu ve snu. Tehdy jsem nevěděl, že existuje něco jako lucidní snění. Jen mě bavil ten stav, kdy jsem ve snu vstal a objevoval zcela vědomě jeho prostředí (věděl jsem, že je to jen sen).

Po studiu lucidního snění jsem se dokázal zbavit pravidelné opakovaného nočního děsu, což pro mě byl zatím ten nejklíčovější moment.

 

Rozhodně doporučuji každému z vás lucidní snění vyzkoušet…

 

 

 

 

👉 Vstupte do AKADEMIE LUCIDNÍHO SNĚNÍ!

👉 Sledujte podcast DUCHOVNÍ RÁDCE.

Autor článku: Jan Skryja
Zakladatel projektu Cesta Úspěšných
Video přednáška o lucidním snění
Facebook skupina lucidních snílků

 

Článek je převzatý z webu www.LucidniSen.cz.